12-03-06

OPHOKPLICHT

Na vele amoureuze serenades van mijn reu Zander naar Bluebelle toe nam ik de beslissing om eens gaan te wandelen met dat manneke. Het weer was prachtig alleen wat koud maar na een paar minuutjes stappen voelde ik daar toch niets meer van. Ik wou eens gaan kijken hoe het gesteld was met het vianderdomein hoe er alles bijlag nu het zo koud was. Maar het park was helemaal niet verlaten er was een viswedstrijd aan de gang kan je je voorstellen bij deze vriestemperaturen? Maar aan de opmerking van de mannen te horen was er toch al veel alcohol gebruikt. Ik had ook mijn fototoestel bij je weet maar nooit dat je wat moois tegenkomt. Maar helaas kwam ik alleen maar grafitti tegen dat maakte me wel een klein beetje happy het ging tegen de politie en dat die grafitti daar nog stond was dat de stadswachten niet echt hun best doen hahahahaha. Ja ben nog steeds pissig op die purpere mannekes. Maar ok ik wandelde verder en vond dat er wel veel pluimvee in het park rondliep. Vroeg me af is er in Tienen geen ophokplicht? Ik had nogthans een brief gekregen in de bus. Moet de stad geen voorbeeldfunctie zijn voor de bewoners? Ik moet ocharme mijn kippetjes ophokken en daar in het park, misschien een 500 meter vogelvlucht van mijn tuin loopt alles nog buiten rond. Er zijn nog wel plaatsen waar de kippen niet opgehokt zijn maar sommige mandatarissen voelen zich verheven boven de wet. Vraag me echt af of die ophokplicht wel nut heeft. Stel er is een vogel voorbij deze vijvers gevlogen met het virus en laat uitwerpselen achter onbewust trap ik erin en wandel verder. voor het vallen van de avond ga ik nog effen kijken of mijn kippen ok zijn en natuurlijk laat ik van die bewuste vogel uitwerpselen achter, mijn kippen worden besmet, wel nu is de vraag waar is het nut van de ophokplicht ???

19:18 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

fijn weer iets te lezen van je die ophokplicht is ferme dikke zever, mijn kippen zitten onder een net maar de vogels schijten (op z'n schoonst gezegd) er door.
veel groetjes

Gepost door: dingske | 12-03-06

zolang ze ons maar niet gaan .. ophokken anneke:-)

Gepost door: willly | 12-03-06

bedankt maar ik ben bijlange niet zo sterk als iedereen denkt, het is gewoon verdergaan, overlevingsinstinct noem ik dat, doorgaan, met vallen en opstaan.
heel veel groetjes en een prettige dag nog voor je!

Gepost door: dingske | 14-03-06

da's een goeie vraag onze twee kippekes hebben een net en minder loopruimte nu terwijl hier rondom ons ook de wilde eenden enzo rustig rondwandelen...
papa besliste dan maar om geen net te spannen, hij woont naast een beek die krioelt van de watervogels en vond het idee van zijn eigen kippen op te hokken dan ook redelijk belachelijk... maar de politie kwamen gaf hem 24 de tijd, dus ja... ookzijn beestjes zitten nu onder net... we stellen ons geen vragen meer, da's best want snappen doe ik het nooit denk ik ;-)

Gepost door: an | 14-03-06

toch oppassen hej ann ! 'k ga zeker de groeten doen aan els als ik ze nog eens zie. ze heeft het druk druk ... lieve groetjes.

Gepost door: annelies | 14-03-06

ophokken hoe helaas ik had en heb geen hok voor mijn 2 hanen dus eet ik nu stoofpot.

Gepost door: kippendief | 14-03-06

Afschieten dan maar. Hier in het Tillegems bos in Brugge hebben ze prachtige ganzen afgeschoten. Is er nu echt geen andere mannier? Gisteren morgen om half vijf wakker geworden met nog meer geweerschoten. Plezant is anders, we zullen het nooit begrijpen.

Gepost door: gidsjoris | 15-03-06

Hey Gewoon een groet! Gewoon eens goeiedag zeggen tegen je...

Gepost door: mamavan2 | 16-03-06

De commentaren zijn gesloten.