23-03-06

LICHT

Hier zitten we weer in ons Archief. Deze middag toen ik weer naar het werk kwam zaten er veel mensen te genieten van het zonnetje op de terrasjes van de Grote Markt. Als je dan hier binnenkomt dan is het maar een muffige bedoening. Ik zou zoooo graag in de tuin bezig zijn. Ik doe het graag maar het is ook nodig. Indien het zulk een weer blijft zal er in de tuin binnenkort weer een weelde van groen aanwezig zijn. Elk jaar verwonder ik me over die kracht dat de natuur heeft om steeds weer opnieuw te gaan groeien en bloeien. Ik hoop dat ik een beetje energie krijg van de natuur want kan het gebruiken. Ben geen zonneklopper maar ik heb het licht nodig. Onlangs las ik dat de Romeinen lichtbaden namen om zo weer energie te krijgen.Licht geeft energie: het bepaalt mede hoe we ons mentaal en fysiek voelen en het regelt onze biologische klok.Een tekort aan licht kan ertoe leiden dat we ons minder energiek en optimistisch voelen, en heeft vaak concentratie- en slaapproblemen tot gevolg. Wanneer deze symptomen in de winter voorkomen, noemen we ze de 'winterblues'.Net als dieren zijn wij mensen gevoelig voor de veranderingen in daglicht veroorzaakt door de seizoenswisselingen. Velen onder ons merken dat we overmatig veel trek in 'troost- eten' krijgen en dat we ook veel meer slapen tijdens de winter. We hebben onverklaarbare stemmings-wisselingen en kunnen ons moeilijk concentreren. Winterblues heeft niets te maken met ras, huidskleur of sociale status. Geslacht lijkt echter wel een rol te spelen. Zover we weten hebben maar liefst twee keer zoveel vrouwen als mannen last van winterblues.Hoe krijgen we nu meer licht in ons levenDe seizoenen kun je niet veranderen, maar je kunt wel wat doen tegen de winterblues.Zorgen dat je voldoende helder licht krijgt! Maar helaas ik zit zoals altijd weer tussen de oude boeken (en bokken hahahaha) en het zijn oude boeken vandaag een hele reeks van 1866 en saai pffffff. "Table chronologique des chartes et diplômes imprimés concernant l'histoire de la Belgique" mooie titel he? Je wordt er al moe van door hem te lezen.

14:56 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

moe van de titel ... ? Zeg dat wel, Jij liever dan ik ... ;-) hihihi

Gepost door: klaverke | 23-03-06

:: hoh, moet inderdaad saai zijn tussen die muffe boeken, alhoewel...aan iedere job zal wel iets saai zijn hé.

Gepost door: dingske | 23-03-06

hoikes, de geschiedenis heeft ook haar rechten zeker ... maar dat van licht nodig dat geldt denk ik ook wel voor iedereen, althans toch voor mij!
oh ja, langs de vaart in tildonk, kampenhout enzo... ik reed daar twee jaar geleden ook met de handbike, nu kan ik nog niet zover (is al zes kilometer om aan de vaart te komen en dat is nu nog een beetje te ver)
groetjes,

Gepost door: an | 24-03-06

De commentaren zijn gesloten.