09-11-06

"The Notebook"

12846Gisteren keek ik naar de film "The Notebook" en zit er nog steeds mee in mijn hoofd. De film op zich was niet zo bijzonder maar het verhaal had me aangegrepen. Het verhaal begint heden ten dage in een verzorgingstehuis ergens in een rustiek uithoekje van de VS. Noah, maakt er een gewoonte van om voor te lezen voor Allie, een dementerende oude gedistingeerde dame. Noah vertelt haar het verhaal van de liefde tussen hem, een jongen van simpele arbeidersafkomst, en haar Allie, dochter van rijke, gemene ouders. Tijdens de zomer van 1940 leren ze elkaar op een onvoorstelbaar schattige manier kennen, en het is meteen liefde op het eerste gezicht. Ze beleven de zomer van hun leven.Noah en Allie krijgen af te rekenen met zowat alles dat twee minnaars uit elkaar kan houden zonder dat er orkanen of zinkende schepen aan te pas komen: Allie’s ouders zijn vanzelfsprekend twee arrogante rijkeluizen die er alles aan gelegen is om de droomprins van hun dochter op de vlucht te doen slaan. Vervolgens breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en moet Noah vanzelfsprekend naar het front vertrekken Tegen de tijd dat hij terugkomt, zit zij vast in een verloving met een goedbedoelende, maar nogal saaie bankier. Maar Allie volgt haar hart en gaat terug naar Noah waar ze later mee trouwt en kinderen krijgt.Nu zij zit in een verzorgingstehuis en hij laat haar nu ook niet in de steek. Maar toen begon het voor mij, wie gaat later zorgen voor mij dacht ik zo NIEMAND dat maakte me zo triest. Is toch raar hoe een simpele film je zo kan raken .......

17:39 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Kom aan...niet zo depri! Je bent nog lang niet oud...er kan nog zoveel gebeuren in je leven!!! Keep the spirit up hoor Ann! Nog lang geen tijd om je daarover zorgen te maken!
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-11-06

'' ik heb die film ook gezien een tijdje terug op dvd. Amaai....dat was snotteren geblazen, zo ontroerend. Maar je moet je nu nog geen zorgen maken Ann, je bent bijlange nog niet oud. Wie weet zet je hier morgen op je blog dat je de man van je dromen aan de haak geslegen hebt....of overmorgen...toch ooit eens, je zal wel zien.
groetjes!!!!!

Gepost door: dingske | 09-11-06

Tsss.... ik jou hier maar moed inspreken en jij mij niet willen zien in het nudistenkamp hè? :-)))) En laat jij soms van voren stoom af?? whahahahhahahahahahaaa!!!

Gepost door: mizzD | 09-11-06

De commentaren zijn gesloten.