11-11-06

11/11/22

onbekendesoldaat3
"Op zaterdag 11 november 1922 werd de kist met het stoffelijk overschot van de Onbekende Soldaat door acht oorlogsinvaliden (vier verloren hun linkerarm en de andere vier hun rechterarm) van de rouwkapel in Brugge naar de trein gedragen. In Brussel werd diezelfde dag om 11h00 tijdens een indrukwekkende plechtigheid de kist bijgezet in een kelder aan de voet van de Congreskolom en afgesloten met een bronzen plaat."Ter herdenking van de wapenstilstand werd elk jaar een grote optocht georganiseerd waar we dagen voor trainde in de scholen. De hele speelplaats stond dan vol met leerlingen in rijen van vier. De ouderen mochten de fakkels vasthouden iets waarom de jongeren stikjaloers waren hahaha En dan was er de 11de november alle scholen gingen in stoet door de stad, van oorlogsmonument naar oorlogsmonument. Het was altijd een speciale sfeer als kind snap je dat niet altijd maar later denk je terug dat er toen nog dingen gewardeerd werden wat onze voorouders gedaan hadden.Mijn opa kon uren doorpraten over deze oorlogen keer op keer dezelfde verhalen toen vonden we dat hij maar zaagde maar stel je voor dat je zelf zo een oorlog had meegemaakt ik denk dat we er ook zouden blijven over vertellen.Wat me ook zo stoort en dit heeft dan weer niet met 11 november te maken maar ik moet er nu wel aan denken is dat mensen zo kunnen zagen over dat ze naar de stembus moeten gaan onterecht vind ik dat. Er zijn mensen gestorven voor dit privilege dus mensen hou op met zagen dat je moet gaan stemmen voila daarmee heb ik het weer eens gezegd en is het van men hart zucht wat doet dat goed ......Het was voor mij niet alleen wapenstilstand maar het was ook de verjaardag van mijn papa hij zei altijd heel fier dat hij nooit moest werken op zijn verjaardag zijn geboortedatum was dan ook 11/11/22 hele speciale datum vind je niet ?

20:51 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Yep...héél apart! :-) En je hebt gelijk wat dat stemmen betreft...het is hier niet verplicht, maar ik vind mensen die zichzelf dat recht onthouden niet bepaald slim!
Maar misschien vinden zij dan wel weer dat wij zagen , dat zij zagen over dat zij zagen van wat wij zagen...enzovoorts! hahahahhahahahahahahahaha!!
Groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 11-11-06

)) wat een interessant verhaal over de onbekende soldaat! En die foto....waar heb je die uitgehaald? Dat is echt heel speciaal. Net als die geboortedatum van je pa, zoals je zei.
veel groeten!!

Gepost door: dingske | 11-11-06

*** Idd een hele speciale datum om te verjaren :-)
En ik geef je gelijk over dingen die je als kind niet echt kan waarderen maar later nog van opkijkt ...

groetjes,
Glenn

Gepost door: Glenn | 12-11-06

:-) da's idd een heel speciale verjaardag
een fijne avond nog An
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-11-06

We zijn inmiddels alweer 10 dagen verder.... Wij mogen morgen gaan stemmen...de 22ste van de 11de...ook wel een speciale datum hè! ;-)
Niet ziek meer Ann? Ik hoop het maar, anders was je wel errug lang ziek nu! :-)))
Groetjessssssssssssssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 20-11-06

:-) nog een fijne avond verder Ann
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-11-06

De commentaren zijn gesloten.