18-10-08

WEEGSCHALEN

Hier ben ik dan alweer het is bijna een jaar geleden dat ik die gastric bypass onderging en ondertussen heb ik al drie weegschalen versleten of toch zoiets.  Zoals hier te lezen stond ben ik na de operatie door een weegschaal gegaan wat alles behalve moreel niet echt leuk was.  

Op mijn Ticker staat dat ik 40 kg minder zwaar ben maar ik weet het niet meer.  Mijn weegschaal die het een jaartje uithield met mij ging steeds langer en langer wachten om het juiste gewicht te geven ik dacht ik stop er nieuwe batterijen in maar oweeeeee ze bleef nog langer haperen dus nam ik het besluit om opnieuw een nieuwe te gaan kopen want mijn gewicht blijft toch wel heel belangrijk voor mij. Op een dag ging ik tijdens mijn pauze weegschaal nummer 3 kopen.  Ik haastte me naar huis en toen kreeg ik een koude douche op me ik was zomaar ineens 10 kg zwaarder geworden.  Ik moest die dag nog gaan werken en zat tegen iedereen te zeuren over die weegschaal en iedereen me maar troosten dat dit niet kon dat er iets mis zou zijn met die weegschaal.  Het eerste wat ik deed na het werk ging ik weer naar de winkel en bracht de weegschaal terug.  De verkoper lachte minachtend en zei ik zal mezelf eens wegen en zien of er wel iets mis is met die weegschaal.  Ik begon al boos te worden maar werd nog bozer toen hij zei "mijn gewicht klopt er is niet mis met die weegschaal" ik zei ik wil die weegschaal niet meer bij mij thuis klopt het niet.  Na nog wat gelachen te hebben met zijn collega ga hij mij uiteindelijk mijn geld terug.  Ik durfde de eerste dagen niet meer denken aan een weegschaal maar toen begon toch opnieuw het gezeur in mijn hoofd van "Ann je moet een weegschaal hebben" en ik ging nummer vier kopen in een andere winkel met heel veel schrik ging ik erop staan en ook deze schaal gaf aan dat ik veel zwaarder was dan op mijn oude weegschaal maar het waren geen 10 kg maar 7 kg verschil maar toch ik was de laatste weken zo fier van die 40 kg gehaald te hebben en nu sta ik weer helemaal in het begin althans volgens mijn gevoel.  Ik ben vanaf die dag begonnen met me vol te proppen het is net of ik steeds zin heb in eten zelfs nu ik met een verkoudheid ziek thuis ben kan ik het nog niet laten van te eten en te eten en nog eens te eten.  Ook mijn nachtelijke escapades naar de ijskast in mijn slaap zijn toegenomen allemaal door die stomme weegschalen.  Mijn vorige weegschaal gaf nogthans altijd hetzelfde gewicht weer als in het ziekenhuis van Hasselt waar ik geopereerd werd maar zelfs naar daar durf ik momenteel niet gaan alhoewel ik toch weer moed nodig heb om verder te gaan.  Waarom zijn er mensen die in dezelfde tijd al 60 kg vermagerd zijn en ik niet eens de 40 haal ik heb soms het gevoel dat die operatie niets heeft uitgehaald maar dan denk ik weer 30 kg is ook niet niets maar waarom gaat het zo traag bij mij pffffffffff het is toch allemaal zo moeilijk WAAROM

21:09 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Allee Ann toch!!! Dit klinkt helemáál niet goed...onmiddelijk stoppen met je weer vol te proppen meid, dát zal zéker niet helpen!!! Maar dat weet jij beter dan ik!
Tuurlijk is het rot dat die weegschaal niet goed weegt..dat móét het wel zijn als je op de oude weegschaal hetzelfde woog als in het ziekenhuis! Ik heb dat hier ook gehad toen ik een nieuwe weegschaal kocht...scheelde 3 kilo met de oude!! Het zijn maar simpele weegschaaltjes hoor...jij moet echt eens naar het ziekenhuis om je gewicht weer eens goed vast te laten stellen! DOEN!! En mocht dat onverhoopt dan tegenvallen...nou ja, je weet zelf heel goed dat je er dan gewoon weer volop tegenaan moet hè...het ís beter en het vóélt gewoon beter om minder te wegen! Kom aan meid...zorg dat je de spirit weer vindt!! Het ging zo goed, het zou echt superzonde zijn als je de moed nu verliest en alle inspanningen van het afgelopen jaar voor niks zijn geweest!
Dus: plan van aanpak: eerst stoppen met dat troost-eten!! dan naar het ziekenhuis of naar de apotheek ( hier staan er daar ook) om je gewicht op een [b]goede geijkte weegschaal[/b] opnieuw vast te stellen. En van daaruit weer verder gaan werken naar je streefgewicht. En niet naar anderen kijken meisje...iedereen heeft een andere stofwisseling hè, bij de één zal het sneller gaan dan bij de ander, ik vind dat jij het hartstikke goed doet hoor! Al zou je er drie jaar over moeten doen om op dat gezonde BMI uit te komen...wat geeft het? Je werkt aan een betere gezondere en langere toekomst!!! HOU VOL EN HOU MOED!!!
Veel liefs, ook van B en woefjes en likjes van Axel! xxx

Gepost door: mizzD | 26-10-08

Hmm... ziekenhuis geweest? Of ga je nu gewoon toch maar van die nieuwe weegschaal uit?
Maakt niet uit...je weet dat je het kunt! Kom aan hè...gewoon jezelf herpakken en er weer keihard tegenaan!! Met een beetje inzet zit je zó weer op die 40 kilo...en dan de rest!! Ik weet echt zeker dat je het kunt redden meid als je het zelf maar wilt hè!!!
Lieve groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 29-10-08

De commentaren zijn gesloten.